Home | Contact

Diploma Eerste Hulp

Met een diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Op uw werk, op straat, maar ook thuis.

Tijdens de cursus leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen, bijvoorbeeld bij:

  • bloedingen
  • wonden
  • verstuikingen
  • botbreuken

Maar ook hoe te handelen bij een slachtoffer met een stoornis in het bewustzijn of van de ademhaling. Reanimeren met en zonder AED is uiteraard ook een onderdeel van de cursus.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen. De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam.

Na het behalen van het examen ontvangt u een Diploma Eerste Hulp. Dit diploma is twee jaar geldig. Om de geldigheidsduur na twee jaar te kunnen verlengen, is het raadzaam herhalingslessen te volgen. Tijdens deze lessen worden bepaalde onderwerpen herhaald en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener te zijn.

Extra

Iedere houder van een geldig diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer hij/zij Eerste Hulp verleent. Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO’ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.

Meer weten?

De opleiding duurt ten minste 24 uur. De cursustijd kan op verschillende manieren ingedeeld worden bijvoorbeeld in 3 dagen of in 6 halve dagen.

De kosten voor deze opleiding bedragen € 280,– p.p. (exclusief BTW). Dit is inclusief examen. Wilt u meer weten over onze BHV-opleidingen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

 

Contact

Adres: Emmalaan 9

  7822 JA Emmen

Telefoon: 0591-641021

Mobiel: 06-55836082

Fax: 0591-653222

E-mail: info@opleidingenbhv.nl